Здружението за едукативен развој Еквалис и група на младински активисти изминатава недела испратија писмо до Министерството за образование и наука и министерот Арбер Адеми со барање за намалување на наставниот материјал во основните и средните училишта на 70%. Официјалното писмо беше доставено до МОН откако изминатиов период Еквалис во соработка со активистите од кампањата #спасзаучебнатагодина спроведоа повеќе активности за да ја мапираат функционалноста на моменталното спроведување на онлајн наставата во образованието. Писмото до МОН беше
Здружението за едукативен развој- ЕКВАЛИС во соработка со ПИНА- Платформа за истражувачко новинарство и анализи отвораат повик за учесници на младинската програма за онлајн активизам. Програмата е отворена за млади од 15 до 30 години од територијата на град Скопје. Целта на оваа програма е да им понуди на младите заинтересирани за активистичко дејствување алатки за артикулирање на нивните гласови во онлајн просторот, да ги запознае младите со тоа како функционираат медиумите, а особено социјалните
Младинската програма за онлајн активизам на Еквалис е отворена за млади од 15 до 30 години. Целта на оваа програма е да им понуди на младите заинтересирани за активистичко дејствување алатки за артикулирање на нивните гласови во онлајн просторот, да ги запознае младите со тоа како функционираат медиумите, а особено социјалните медиуми, како и да развие критички пристап кон медиумските пораки и информации со коишто младите се сретнуваат дневно.  Во текот на програмата учесниците ќе

CMS Stand Together in Solidarity

Posted by admin on  February 5, 2020

0
Category: English, Projects
In December of 2019, a youth worker from Ekvalis went on a contact making seminar “Stand Together In Solidarity” to Rocca Monfina , Italy with the goal to expand partnerships with in Erasmus+. Attending the CMS were 30 participants from 14 different countries (Albania, North Macedonia, Bulgaria, Belgium, The Netherlands, Turkey, Montenegro, Italy, Romania, Bosna, Kosovo, UK, Ireland and Greece). The CMS lasted for 5 working days and within those days there were lots of
Младинската програма „Културолошки несогласувања како продукт на стереотипи и предрасуди“ е отворенa за сите средношколци од територијата на град Скопје. Ние живееме во едно мултикултурно опшество и поради недоволно познавање на другите култури често се раѓаат стереотипи и предрасуди кои водат до конфликти. Доколку сакате да научите повеќе за културата и како да ги надминеме стереотипите и предрасудите, тогаш пријавете се на оваа програма, која ќе биде водена од претходно обучени врснички едукатори. Програмата се

Leave a Reply