Здружението за едукативен развој Еквалис отвора повик за учесници на летната онлајн школа „Анти-дискриминАКЦИЈА- Младински активисти против дискриминацијата и промоција на еднаквост“. Летната школа е отворена за млади од 15 до 30 години од територијата на целата држава. Летната школа на Еквалис се организира во периодот кога едукацијата и подигнување на јавната свест за дискриминацијата е потребна повеќе од  било кога, а особено по укинувањето за Законот за спречување и заштита од дискриминација. Тематските модули
Еквалис работи на тоа да вклучи и мобилизира младите луѓе во Северна Македонија. Двајца од основачите на организацијата, Сања Михајловска и Ангел Димитриевски, ја опишуваат работата на организацијата сега, кога организацијата се адаптира на кризата од коронавирусот. Оваа статија е напишана во рамки на промотивниот напис за Еквалис од страна на European Endowment for Democracy, партнер и финансиски поддржувач на Еквалис. Ставовите во оваа статија се ставови на грантистот и не секогаш се официјално мислење

Annual Report 2019- Ekvalis

Posted by admin on  May 18, 2020

0
Category: English, News
Association for Educational Development EKVALIS through the 2019 Annual Report highlights: Educational programs Trainings and workshops Membership and public actions Networking, international affiliations and partnership activities in 2019 At the end of the report, we have made a provisional engagement in numbers and we are proud to announce than in 2019 Ekvalis through its activities engaged around 3000 people of which 418 direct beneficiaries and 2582 indirect beneficiaries.The report also includes inflow and outflow financial
Еквалис со задоволство го споделува феминистичкиот и родово инклузивниот прирачник „Слободни да бидеме себеси“. Во овој прирачник на самиот крај Еквалис може да ја најдете како една од организацииите коишто работат во областите на еднаквост на родовите и сексуални малцинства. Овој прирачник има за цел да им пружи поддршка на тренерите*ките во сферата на неформалното образование (НФО), на младинските работнички*ци и координатори*ки на меѓународни проекти/кампови за волонтерки*ри и младински размени во врска со родовата тематика
Здружението за едукативен развој- ЕКВАЛИС во соработка со ПИНА- Платформа за истражувачко новинарство и анализи отвораат повик за учесници на младинската програма за онлајн активизам. Програмата е отворена за млади од 15 до 30 години од територијата на град Скопје. Целта на оваа програма е да им понуди на младите заинтересирани за активистичко дејствување алатки за артикулирање на нивните гласови во онлајн просторот, да ги запознае младите со тоа како функционираат медиумите, а особено социјалните

Leave a Reply