Креирање можности за младински активизам во Северна Македонија

Еквалис работи на тоа да вклучи и мобилизира младите луѓе во Северна Македонија. Двајца од основачите на организацијата, Сања Михајловска и Ангел Димитриевски, ја опишуваат работата на организацијата сега, кога организацијата се адаптира на кризата од коронавирусот. Оваа статија е напишана во рамки на промотивниот напис за Еквалис од страна…

Continue Reading Креирање можности за младински активизам во Северна Македонија

Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам

Здружението за едукативен развој- ЕКВАЛИС во соработка со ПИНА- Платформа за истражувачко новинарство и анализи отвораат повик за учесници на младинската програма за онлајн активизам. Програмата е отворена за млади од 15 до 30 години од територијата на град Скопје. Целта на оваа програма е да им понуди на младите…

Continue Reading Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам

Обучувачи, експерти и говорници на младинската програма за онлајн активизам

Младинската програма за онлајн активизам на Еквалис е отворена за млади од 15 до 30 години. Целта на оваа програма е да им понуди на младите заинтересирани за активистичко дејствување алатки за артикулирање на нивните гласови во онлајн просторот, да ги запознае младите со тоа како функционираат медиумите, а особено…

Continue Reading Обучувачи, експерти и говорници на младинската програма за онлајн активизам

Јавна реакција на Еквалис за незадоволство од комуникацијата со МОН и БРО

Здружението за едукативен развој изразува загриженост и незадоволство од процесот на одобрување на нашата програма за мировно образование од страна на Министерството за образование и наука и Бирото за развој на образованието. Програмата за мировно образование на којашто Еквалис работи уште од своето постоење е суштински важна за многу ученици…

Continue Reading Јавна реакција на Еквалис за незадоволство од комуникацијата со МОН и БРО

Оглас за вработување: Асистент за финансии и логистика

Здружението за едукативен развој Еквалис објавува повик за вработување  на 1(еден) асистент за финансии и логистика.   Асистентот за финансии и логистика ќе биде одговорен за: Прием и продуцирање на организациски документи Набавка на материјали и услуги според воспоставените правила на организација и според проектните потреби Учество во подготовка на…

Continue Reading Оглас за вработување: Асистент за финансии и логистика

End of content

No more pages to load