Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам

Здружението за едукативен развој- ЕКВАЛИС во соработка со ПИНА- Платформа за истражувачко новинарство и анализи отвораат повик за учесници на младинската програма за онлајн активизам. Програмата е отворена за млади од 15 до 30 години од територијата на град Скопје. Целта на оваа програма е да им понуди на младите…

Continue Reading Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам

Обучувачи, експерти и говорници на младинската програма за онлајн активизам

Младинската програма за онлајн активизам на Еквалис е отворена за млади од 15 до 30 години. Целта на оваа програма е да им понуди на младите заинтересирани за активистичко дејствување алатки за артикулирање на нивните гласови во онлајн просторот, да ги запознае младите со тоа како функционираат медиумите, а особено…

Continue Reading Обучувачи, експерти и говорници на младинската програма за онлајн активизам

CMS Stand Together in Solidarity

In December of 2019, a youth worker from Ekvalis went on a contact making seminar “Stand Together In Solidarity” to Rocca Monfina , Italy with the goal to expand partnerships with in Erasmus+. Attending the CMS were 30 participants from 14 different countries (Albania, North Macedonia, Bulgaria, Belgium, The Netherlands,…

Continue Reading CMS Stand Together in Solidarity

Отворен повик | Младинска програма „Култура, суб-култура и културолошки несогласувања“

Младинската програма „Културолошки несогласувања како продукт на стереотипи и предрасуди“ е отворенa за сите средношколци од територијата на град Скопје. Ние живееме во едно мултикултурно опшество и поради недоволно познавање на другите култури често се раѓаат стереотипи и предрасуди кои водат до конфликти. Доколку сакате да научите повеќе за културата…

Continue Reading Отворен повик | Младинска програма „Култура, суб-култура и културолошки несогласувања“

Stand Together In Solidarity

In October of 2019, two participants from Ekvalis went on a study visit “Stand Together In Solidarity” to Durres, Albania with the goal to expand their knowledge about Erasmus+ and EVS/ESC's. Attending the study visit were participants from 10 countries (Albania, North Macedonia, Bulgaria, Belgium, The Netherlands, Turkey, Spain, Italy,…

Continue Reading Stand Together In Solidarity

End of content

No more pages to load