Обучувачи, експерти и говорници на младинската програма за онлајн активизам

Младинската програма за онлајн активизам на Еквалис е отворена за млади од 15 до 30 години. Целта на оваа програма е да им понуди на младите заинтересирани за активистичко дејствување алатки за артикулирање на нивните гласови во онлајн просторот, да ги запознае младите со тоа како функционираат медиумите, а особено…

Continue Reading Обучувачи, експерти и говорници на младинската програма за онлајн активизам

Отворен повик | Младинска програма „Култура, суб-култура и културолошки несогласувања“

Младинската програма „Културолошки несогласувања како продукт на стереотипи и предрасуди“ е отворенa за сите средношколци од територијата на град Скопје. Ние живееме во едно мултикултурно опшество и поради недоволно познавање на другите култури често се раѓаат стереотипи и предрасуди кои водат до конфликти. Доколку сакате да научите повеќе за културата…

Continue Reading Отворен повик | Младинска програма „Култура, суб-култура и културолошки несогласувања“

Отворен повик | Младинска програма за родова и ЛГБТ+ стигматизација

Младинската програма „Родова и ЛГБТ+ стигматизација“ е отворенa за сите средношколци од територијата на град Скопје. Доколку сакате да научите повеќе за разликите меѓу полот и родот, родовите улоги, поделбата на типично „машки“ и типично „женски“ професии, родовата стигматизација, родовото базирано насилство, како и ЛГБТ+ стигматизацијата -тогаш пријавете се на…

Continue Reading Отворен повик | Младинска програма за родова и ЛГБТ+ стигматизација

Отворен повик за младинска програма за врсничко насилство

Младинската програма на тема „Врсничко насилство“ е отворена за средношколци од територијата на град Скопје. Врсничкото насилство е голем проблем во нашето општество и многу често е застапено и во различни форми, и многу од средношколците претрпуваат големи трауми кои ги следат низ целиот живот. Поради тоа е од голема…

Continue Reading Отворен повик за младинска програма за врсничко насилство

Панел дискусија „Дали образованието создава активни или сервилни граѓани?“

Здружението за едукативен развој “Еквалис”, на 21.12.2019 (сабота) ја организираше панел дискусијата на тема “Дали образованието создава активни или сервилни граѓани” како втор дел од отварањето на новата канцеларија на Еквалис. На самата дискусија како главни теми беа опфатени ограниченото право на протест во поглед на петочните средношколски бојкотирања против…

Continue Reading Панел дискусија „Дали образованието создава активни или сервилни граѓани?“

End of content

No more pages to load