Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам

Здружението за едукативен развој- ЕКВАЛИС во соработка со ПИНА- Платформа за истражувачко новинарство и анализи отвораат повик за учесници на младинската програма за онлајн активизам. Програмата е отворена за млади од 15 до 30 години од територијата на град Скопје. Целта на оваа програма е да им понуди на младите…

Continue Reading Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам

Обучувачи, експерти и говорници на младинската програма за онлајн активизам

Младинската програма за онлајн активизам на Еквалис е отворена за млади од 15 до 30 години. Целта на оваа програма е да им понуди на младите заинтересирани за активистичко дејствување алатки за артикулирање на нивните гласови во онлајн просторот, да ги запознае младите со тоа како функционираат медиумите, а особено…

Continue Reading Обучувачи, експерти и говорници на младинската програма за онлајн активизам

Отворен повик | Младинска програма „Култура, суб-култура и културолошки несогласувања“

Младинската програма „Културолошки несогласувања како продукт на стереотипи и предрасуди“ е отворенa за сите средношколци од територијата на град Скопје. Ние живееме во едно мултикултурно опшество и поради недоволно познавање на другите култури често се раѓаат стереотипи и предрасуди кои водат до конфликти. Доколку сакате да научите повеќе за културата…

Continue Reading Отворен повик | Младинска програма „Култура, суб-култура и културолошки несогласувања“

Отворен повик | Младинска програма за родова и ЛГБТ+ стигматизација

Младинската програма „Родова и ЛГБТ+ стигматизација“ е отворенa за сите средношколци од територијата на град Скопје. Доколку сакате да научите повеќе за разликите меѓу полот и родот, родовите улоги, поделбата на типично „машки“ и типично „женски“ професии, родовата стигматизација, родовото базирано насилство, како и ЛГБТ+ стигматизацијата -тогаш пријавете се на…

Continue Reading Отворен повик | Младинска програма за родова и ЛГБТ+ стигматизација

Отворен повик за младинска програма за врсничко насилство

Младинската програма на тема „Врсничко насилство“ е отворена за средношколци од територијата на град Скопје. Врсничкото насилство е голем проблем во нашето општество и многу често е застапено и во различни форми, и многу од средношколците претрпуваат големи трауми кои ги следат низ целиот живот. Поради тоа е од голема…

Continue Reading Отворен повик за младинска програма за врсничко насилство

End of content

No more pages to load