Повик за учество на тренинг „Перспективи на родовите и ЛГБТК+ младински движења“ | 08-13 јуни ; Велес

Здружение за едукативен развој ЕКВАЛИС објавува повик за учество на тренинг „Перспективи на родовите и ЛГБТК+ младински движења“. Тренингот ќе отвори важни прашања и ќе постави визија за иднината на движењата за родова и ЛГБТИ+ еднаквост и ќе ги позиционира младите како важни предводниц*/чки на овие активистички движења. Повикот е…

Continue Reading Повик за учество на тренинг „Перспективи на родовите и ЛГБТК+ младински движења“ | 08-13 јуни ; Велес

Отворен повик: Тренинг за средношколска демократија и партиципативност

Здружението за едукативен развој Еквалис отвора повик за учесниц(ч)ки на два тренинзи за средношколска демократија како дел од проектот „Младократија- Унапредување на демократската и партиципативна култура во претставничките тела на средните училишта“. Тренингот е отворен за средношколц(к)и од територијата на целата држава од прва, втора и трета година. Тренингот е…

Continue Reading Отворен повик: Тренинг за средношколска демократија и партиципативност

ЗАЕДНИЧКА ИЗЈАВА НА ЖЕНИ-АКТИВИТСКИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ОД БАЛКАНСКИОТ РЕГИОН ЗА РОДОВО-ЗАСНОВАНОТО НАСИЛСТВО НА ИНТЕРНЕТ

Институционалниот молк активно го охрабрува сексуалното вознемирување преку Интернет Жртвите се множат додека институциите тивко потрлаат   Ние, жените-активистки за човекови права од балканскиот регион, стоиме заеднички и солидарно со сите жени жртви на онлајн родово-заснованото насилство[1] и бараме од надлежните институции да постапуваат согласно нивните овластувања за темелно и…

Continue Reading ЗАЕДНИЧКА ИЗЈАВА НА ЖЕНИ-АКТИВИТСКИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ОД БАЛКАНСКИОТ РЕГИОН ЗА РОДОВО-ЗАСНОВАНОТО НАСИЛСТВО НА ИНТЕРНЕТ

Отворен повик: Мастер класови за младински активизам, аргументирано изразување, ментално здравје и сеопфатно сексуално образование

Здружението за едукативен развој - Еквалис во партнерство со Младински образовен форум (МОФ), Хера и Психотерапика отвараат Повик за учесници-средношколци за следење дигитални мастер класови и за водење младински медиумски кампањи.   Што се младинските пакети? Младинските пакети се комбинација на три различни тематски мастер класови коишто средношколците ќе ги…

Continue Reading Отворен повик: Мастер класови за младински активизам, аргументирано изразување, ментално здравје и сеопфатно сексуално образование

„Гласно за квир искуствата во македонското општество“- Приказните на 4 ЛГБТ+ лица

Публикацијата „Гласно за квир искуствата во македонското општество“ од денеска е достапна онлајн на македонски и албански јазик. Наскоро Еквалис започнува со спроведување на медиумска кампања базирана на 4-те приказни на личностите што се јавуваат како раскажува(ч)ки во оваа публикација, како и со аудио верзија на приказните. „Гласно за квир…

Continue Reading „Гласно за квир искуствата во македонското општество“- Приказните на 4 ЛГБТ+ лица

End of content

No more pages to load