Tel: +389 71 330 266

Ekvalis cares for our environment

Ekvalis as NGO aims to promote environmental approach in how we lead our activities and overal in the organisation. Our staff use bike or public transport which is illustrated in our environmental friendly budgets. We will usually not support costs for car usage by us or our partners. Furthermore, we…

Continue Reading

Интервју со Лила Милиќ „ЛГБТ младите се иселуваат во потрага по слободен живот“

 Лила Милиќ е трансродова личност. Лила активно работи како активистка за заштита  на правата на трансродовите лица и сексуалните работници во Северна Македонија. Лила е една од основачките на иницијативата Трансформа којашто има за цел да ја зголеми видливоста на трансродовите лица. Во продолжение е интервјуто коешто група на средношколци…

Continue Reading

Ron Athey на отворањето на Скопскиот викенд на гордоста 2019

Скопскиот Викенд на гордоста ќе се одвива за време на два викенди во месец јуни: 7-9 јуни и 14-16 јуни. Целта на серијата настани во рамки на Викендот на гордоста е да креираат простор за, и да промовираат, ненормативни форми на светоградење, односно релации, афекти, идентитетски позиции, телесни стилови и…

Continue Reading

Приказна за добра ноќ „Ана Голејшка Џикова – жената со сонце во себе “

Во отсуство на женски приказни коишто ќе ги пренесуваат женските искуства меѓу малите и големи момчиња и девојчиња, група на средношколци се одлучија да пишуваат „Приказни за добра ноќ“ за македонски жени што оставаат белег во нашатo општество. Инспирацијата е земена од постоечката книга „Приказни за добра ноќ за бунтовни…

Continue Reading

End of content

No more pages to load

Close Menu