ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА МЛАДИНСКАТА МРЕЖА ЗА ЕДНАКВОСТ

Здружението за едукативен развој- Еквалис отвора повик за избор на членови за Младинската мрежа за еднаквост којашто ќе функционира како дел од структурата на Еквалис. Младинската мрежа за еднаквост ќе биде младинско тело коешто ќе има важна улога во работата на Еквалис, а ќе има и изразена компонента како платформа…

Continue Reading ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА МЛАДИНСКАТА МРЕЖА ЗА ЕДНАКВОСТ

Повик за учество на тренинг „Перспективи на родовите и ЛГБТК+ младински движења“ | 08-13 јуни ; Велес

Здружение за едукативен развој ЕКВАЛИС објавува повик за учество на тренинг „Перспективи на родовите и ЛГБТК+ младински движења“. Тренингот ќе отвори важни прашања и ќе постави визија за иднината на движењата за родова и ЛГБТИ+ еднаквост и ќе ги позиционира младите како важни предводниц*/чки на овие активистички движења. Повикот е…

Continue Reading Повик за учество на тренинг „Перспективи на родовите и ЛГБТК+ младински движења“ | 08-13 јуни ; Велес

Annual Report 2021

  • Post category:English / News

Association for Educational Development EKVALIS through the 2021 Annual Report highlights: Educational programs Activism & Youth Engagement Direct youth work and informal learning Networking and partnership Publications Throughout the past year, Ekvalis has been determined to keep up with the work with youth, through different means, approaches and methodologies. 2021…

Continue Reading Annual Report 2021

Open Call for Training “Unmasking Youth Mental Health“ | Sremski Karlovci- Serbia

  • Post category:English / News

Grupa “Hajde da…” (Serbia), Javni zavod Mladi zmaji (Slovenia),Udruga Ludruga (Croatia), Giosef Torino – Marti Gianello Guida A.P.S. (Italy) and Association for Educational Development EKVALIS (North Macedonia) are announcing an open call for participation in the project. The aim of the project is to support youth workers to respond to challenges in…

Continue Reading Open Call for Training “Unmasking Youth Mental Health“ | Sremski Karlovci- Serbia

Отворен повик: Тренинг за средношколска демократија и партиципативност

Здружението за едукативен развој Еквалис отвора повик за учесниц(ч)ки на два тренинзи за средношколска демократија како дел од проектот „Младократија- Унапредување на демократската и партиципативна култура во претставничките тела на средните училишта“. Тренингот е отворен за средношколц(к)и од територијата на целата држава од прва, втора и трета година. Тренингот е…

Continue Reading Отворен повик: Тренинг за средношколска демократија и партиципативност

End of content

No more pages to load