Association for Educational Development - "Ekvalis"

The name EKVALIS originates from the Latin word “Aequalis“ meaning “equality“. We strive to offer equal access to education and education that promotes equality.

mission

The mission of Association for Educational Development Ekvalis- Skopje is to involve the citizens in the processes of social change through the cycle of education, critical approach, analysis and taking action.

0
NUMBER OF ENGAGED YOUNG PEOPLE IN 2019

Отворен повик: Мастер класови за младински активизам, аргументирано изразување, ментално здравје и сеопфатно сексуално образование

Здружението за едукативен развој - Еквалис во партнерство со Младински образовен форум (МОФ), Хера и Психотерапика отвараат Повик за учесници-средношколци...
Read More
Отворен повик: Мастер класови за младински активизам, аргументирано изразување, ментално здравје и сеопфатно сексуално образование

„Гласно за квир искуствата во македонското општество“- Приказните на 4 ЛГБТ+ лица

Публикацијата „Гласно за квир искуствата во македонското општество“ од денеска е достапна онлајн на македонски и албански јазик. Наскоро Еквалис...
Read More
„Гласно за квир искуствата во македонското општество“- Приказните на 4 ЛГБТ+ лица

Отворен повик: Младинска програма за феминистичка слем поезија

Здружението за едукативен развој Еквалис го отвора повикот за едукативната програма за феминистичка слем поезија којашто ќе се одржи од...
Read More
Отворен повик: Младинска програма за феминистичка слем поезија

Отворен повик | Летна онлајн школа за недискриминација и еднаквост

Здружението за едукативен развој Еквалис отвора повик за учесници на летната онлајн школа „Анти-дискриминАКЦИЈА- Младински активисти против дискриминацијата и промоција...
Read More
Отворен повик | Летна онлајн школа за недискриминација и еднаквост

Креирање можности за младински активизам во Северна Македонија

Еквалис работи на тоа да вклучи и мобилизира младите луѓе во Северна Македонија. Двајца од основачите на организацијата, Сања Михајловска...
Read More
Креирање можности за младински активизам во Северна Македонија

Annual Report 2019- Ekvalis

Association for Educational Development EKVALIS through the 2019 Annual Report highlights: Educational programs Trainings and workshops Membership and public actions...
Read More
Annual Report 2019- Ekvalis

Феминистички и родово инклузивен прирачник „Слободни да бидеме себеси“

Еквалис со задоволство го споделува феминистичкиот и родово инклузивниот прирачник „Слободни да бидеме себеси“. Во овој прирачник на самиот крај...
Read More
Феминистички и родово инклузивен прирачник „Слободни да бидеме себеси“

Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам Vol.2

Здружението за едукативен развој- ЕКВАЛИС во соработка со ПИНА- Платформа за истражувачко новинарство и анализи отвораат повик за учесници на...
Read More
Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам Vol.2

Еквалис ја поднесе својата петиција до МОН и министерот Арбер Адеми

Здружението за едукативен развој Еквалис и група на младински активисти изминатава недела испратија писмо до Министерството за образование и наука...
Read More
Еквалис ја поднесе својата петиција до МОН и министерот Арбер Адеми

Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам

Здружението за едукативен развој- ЕКВАЛИС во соработка со ПИНА- Платформа за истражувачко новинарство и анализи отвораат повик за учесници на...
Read More
Отворен повик: Младинска програма за онлајн активизам